Op en rond ons erf

Op onze hobby boerderij leven veel dieren. We hebben paarden, schapen, kippen, duiven. En ook honden en poezen delen ons leven op de boerderij.

Er zijn hier 5 Friese paarden. Met deze paarden wordt intensief gemend maar ze kunnen ook onder zadel bereden worden. Wij nemen vaak deel aan toeristische koetsentochten, maar ook  mendressuur wedstrijden vinden we leuk om te doen. De paarden zijn erg veelzijdig dus. Misschien kunt u een keer mee deelnemen aan een leuke koetsentocht in de Achterhoek tijdens uw vakantie.

Op een boerderij horen honden thuis, zo ook bij ons. Wij hebben een leuke bouvier teef rondlopen die iedere bezoeker enthousiast begroet. Daarnaast hebben we een kleine fokkerij van Mopshonden (www.allemastate.nl).

Huub is een enthousiast houder en fokker van raskippen, Faverolles en Houdankrielen en van sierduiven, Gelderse slenken en Valkenetten. De kippen lopen veelal los rond op het erf en kunnen voor een lekker vers eitje bij uw ontbijt zorgen. Kippen en duiven worden zorgvuldig gehouden en in het najaar ingezonden naar pluimvee tentoonstellingen door heel Nederland.

De drie poezen zorgen voornamelijk voor het ongedierte vrij houden van de boerderij en de schuren. Ze hebben een erg nuttige taak hier en zijn dan ook meer dan welkom. Af en toe zijn er kittens geboren voor wie wij altijd een goed huis kunnen vinden.

Tot slot lopen er in de wei Reyland schaapjes, een erg vriendelijk en rustig schapenras dat mooie wol levert. Die wol vindt gretig aftrek bij wolspinsters om kleding van te maken. Vooral voor babykleertjes is deze zachte wol bij uitstek geschikt. In het voorjaar zijn er vaak lammetjes in de wei te bewonderen.

We hebben hier 4 ha weiland rond de boerderij en het vakantiehuisje. Hier wordt in de zomerperiode hard gewerk met het maaien, schudden en hooien. Het hooi wordt in ouderwetse kleine baaltjes geperst en op de hooizolder bewaard als wintervoer voor de paarden en schapen.

Wij hopen dat u, net als wij, zult genieten van de ruimte en de rust en van de boerderij in al haar facetten.


op de poetsplaats
op de poetsplaats
faverolles kippen
faverolles kippen
reyland schapen
reyland schapen
de poezen
de poezen

in de sneeuw
in de sneeuw
antiek rijtuig
antiek rijtuig
schaapje
schaapje
regenboog
regenboog
kuikens
kuikens
erf
erf
erf
erf
erf
erf
erf
erf
erf
erf
erf
erf
erf
erf