Fietsen in de Achterhoek

Nergens in Nederland kunt u zulke prachtige fietstochten maken als in de Achterhoek...

Er zijn heel veel fietsroutes In de Achterhoek ! Sinds april 2009 is de Achterhoek aangesloten op het internationale netwerk van fietsknooppunten. Met dit netwerk zijn eindeloos veel fietsroutes te maken door de Achterhoek. Het Achterhoekse fietsroutenetwerk is bijna 1.500 kilometer lang, telt 330 zogenaamde fietsknooppunten en sluit aan op de knooppuntsystemen van de Veluwe, Salland en Twente. Met het fietsroutenetwerk stel je zelf routes samen, afhankelijk van je wensen. Je bepaalt het startpunt, omgeving en lengte van de tocht. Onderweg wijzen bordjes naar het volgende knooppunt van je route.

Er is een Fietskaart Achterhoek verkrijgbaar bij boekhandels en de VVV's. De kaart is een samenwerking van Falk en het Achterhoeks Bureau voor Toerisme. Met de Fietskaart Achterhoek kunnen fietsers nog eenvoudiger fietsroutes samenstellen langs de fietsknooppunten in de Achterhoek. Op de Achterhoek-kaart staan alle fietspaden en knooppunten, uitgebreide toeristische informatie, een handige uitleg over de knooppunten en vier kant-en-klare fietsroutes door de Achterhoek.

Zelf fietsroutes plannen in de Achterhoek
Klik hier om direct te beginnen met het plannen van je fietsroute door de Achterhoek!
Platform voor fietsers en wandelaars in de Achterhoek
Op de website www.fietsenwandelenachterhoek.nl vind je meer informatie over fietsen en wandelen in de Achterhoek. Op deze website zijn tientallen routes (gratis) te downloaden.

fietsen.jpg

Bezoekers

We hebben 16 gasten en geen leden online